Mecanism fiziopatologic

Hipospadias penis

 • Hipospadias | primariagircina.ro
 • Despre nutritie Hipospadias este o conditie in care orificiul uretrei nu se formeaza la capatul penisului, putand fi localizat oriunde pe partea anterioara a acestuia, spre radacina penisului si uneori chiar in regiunea perineala.
 • Tipuri și simptome ale bolii Semnele patologiei variază în funcție de tipul acesteia.
 • Hipospadias - Wikipedia
 • Acest orificiu, numit meat hipospad, este localizat inaintea glandului si in functie de aceasta localizare putem avea hipospadias glandular, balanic, penian, peno-scrotal sau chiar perineal in formele severe.
 • A arătat tuturor un penis

Hipospadiasul reprezintă deschiderea anormală a orificiului uretral pe fața anterioară a penisului; astfel, un băiețel cu această malformație va urina printr-un orificiu situat mai jos — poziționat oriunde până în hipospadias penis — și nu prin vârful penisului cum e în mod normal.

Hipospadiasul reprezintă o malformație congenitală, însemnând că băieții se pot naște cu această problemă.

Fotografii înainte și după operația hipospadias

Când și cum este observată această problemă? De obicei, afecțiunea este observată încă de la naștere, de către medicul neonatolog, însă, dacă forma de hipospadias este una ușoară, poate fi trecută cu vederea în primele zile de viață, fiind observată ulterior fie de familie, fie de pediatru sau medicul de familie.

hipospadias penis

De regulă, copiii urinează prin alt loc decât prin vârful penisului, jetul de urină poate fi orientat în jos, astfel încât de multe ori pentru a evita să se ude, băiețeii fac pipi în poziție șezândă. Pot avea penisul încurbat, iar prepuțul, pielea care acoperă de regulă glandul penian, este asimetrică, cu aspect inestetic. Câte tipuri de hipospadias există?

hipospadias penis

Orificiul uretral poate fi localizat oriunde de-a lungul penisului, scrotului sau chiar în perineu zona dintre scrot și hipospadias penis. Hipospadiasul poate hipospadias penis împărțit în 3 tipuri, în funcție de mai multe clasificări. Toate clasificările se bazează pe distanța dintre orificiu și vârful glandului.

Cu cât orificiul este mai aproape de vârful penisului, cu atât forma este mai ușoară, cu cât este mai aproape de perineu, cu atât este mai severă.

Ce probleme poate cauza hipospadiasul?

Hipospadias

Netratat, hipospadiasul poate avea implicații atât estetice, cât și funcționale sau chiar psihologice, cu atât mai grave cu cât forma de hipospadias este una mai severă: copilul poate avea probleme la urinat după ce scapă de pampers, fiind obligat să urineze din șezut; acest lucru poate influența dezvoltarea lui psiho-socială; cu cât penisul hipospadias penis mai încurbat, cu atât crește riscul să îi fie afectată funcția sexuală, dar și cea reproductivă; se pot considera sau pot fi priviți chiar de alți copii ca fiind diferiți, lucru care poate avea un impact extrem de important la nivel emoțional.

Cum se tratează hipospadiasul?

hipospadias penis

Tratamentul hipospadiasului este chirurgical. Indiferent de tehnica aleasă, scopurile care sunt urmărite în corecția unui hipospadias sunt atât estetice, cât și funcționale crearea unui penis drept, simetric, cu aspect cât mai aproape de normal, cu un meat în vârful penisului, crearea unei uretre de lungime adecvată și calibru uniform, normalizarea jetului de urină și a erecțiilortoate acestea ducând în final la creșterea încrederii în sine hipospadias penis copilului, viitor adult.

hipospadias penis

hipospadias penis

De cele mai multe ori, chirurgul pediatru va finaliza reconstrucția într-un singur timp operator. În cazurile mai severe însă, poate fi nevoie de două intervenții efectuate la distanță de șase luni. Vârsta ideală de corecție este după 6 luni luni  și până la intrarea în colectivitate.

hipospadias penis

De reținut! Hipospadiasul este o malformație cu care băiețeii se nasc, orificiul prin care urinează localizându-se în altă parte decât normal.

 1. Sus In hipospadias, deschiderea uretrei se afla pe partea ventrala a penisului in loc sa fie la nivelul varfului.
 2. Hipospadiasul este o malformatie congenitala prezenta la baieti, manifestata printr-o localizare anormala a orificiului uretrei.
 3. Preparate pentru erecție durabilă
 4. Prognostic Hipospadiasul consta in deschiderea meatului urinar pe fata ventrala a penisului la nivel glandular, coronal in santul coronalpenoscrotal sau perineal.
 5. Remediu pentru erecția puternică a erecției

În cazurile în care este necesar, tratamentul este strict chirurgical. Vârsta optimă pentru operație este între luni.

Hipospadiasul

Băiețeii cu hipospadias trebuie să aibă un penis de aspect normal și perfect funcțional până intră în colectivitate. Rezolvarea hipospadiasului presupune hipospadias penis operație complexă și diferită de la un caz la altul. În momentul în care există un diagnostic de acest fel, este necesară o consultație de chirurgie și urologie pediatrică, care va stabili tipul hipospadias penis severitatea afecțiunii, precum și necesitatea și momentul optim al corecției chirurgicale.